fbpx

Polica privatnosti

Uporaba i zaštita osobnih podataka

U E-Healthy-u izuzetno cijenimo vašu privatnost zato sve vaše osobne podatke čuvamo u strogoj tajnosti. Sve naše internetske aktivnosti su u skladu s europskim zakonima (Uredba (EU) 2016/697 o zaštiti potrošača u vezi obrade osobnih podataka i upotrebe takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka ili GDPR) i konvencijama Svijeta Europe (ETS br. 108, ETSbr.181, ETS br. 185, ETS br. 189)) i državnim zakonima Republike Hrvatske (Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1, Ur. l. RS, br. 94/07), Zakonom o elektronskom poslovanju na tržištu (ZEPT, Ur. l. RS, br. 96/09 i 19/15) itd.)).

Politika privatnosti određuje upotrebu informacija koje će E-Healthy zaprimiti od vas kada posjetite E-Healthy internetske stranice, registrirate se i izvršite kupovinu ili podatke koje ćete podijeliti sa E-Healthy korisničkom službom ukoliko nas kontaktirate telefonski. Kao prijavljeni korisnik E-Healthy-a dobivate vlastiti korisnički račun (u daljnjem tekstu: Korisnički račun). E-Healthy savjetuje da nikome ne otkrivate podatke o Vašem Korisničkom računu. Isključivo ste odgovorni za održavanje tajnosti i sigurnosti Vašeg Korisničkog računa, te za sve aktivnosti koje se dogode na ili putem Vašeg Korisničkog računa. O svakoj zlouporabi Vašeg Korisničkog računa dužni ste bez odgađanja obavijestiti E-Healthy. E-Healthy ne odgovara za bilo koji oblik štete koja nastane neovlaštenim korištenjem Korisničkog računa. E-Healthy Politika privatnosti sastavni je dio Uvjeta korištenja i može se pročitati ovdje. Zaštita autorskih prava i druga prava intelektualnog vlasništva. Podaci na https://e-healthy.eu su zaštićeni sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima. Autorska prava koja se odnose na https://healthy.eu , a uključuju tekst, slike, baze podataka, druge grafičke prikaze, zvukove, software, nazive (uključujući i domenu), pripadaju E-Healthy-u. Podaci se mogu koristiti samo na način predviđen ovim Općim uvjetima. Korištenjem podataka u druge svrhe, kao i kopiranjem, prijepisom, distribuiranjem podataka bez odobrenja, postupate protivno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima te podliježete zakonskim sankcijama. Isključena je odgovornost EHealthy-a u vezi s povredom i zaštitom autorskih prava oglašivača-prodavatelja na https://e-healthy.eu.

Isključenje iz uporabe, naknada štete

E-Healthy ovlašten je iz daljnje uporabe stranica isključiti onog korisnika koji na bilo koji način krši Opće uvjete, ometa rad stranice, vrijeđa prava korisnika, zlouporabljuje objavljene podatke ili na bilo koji drugi način neovlašteno koristi https://e-healthy.eu ili postupa protivno prisilnim propisima, a osobito kopira sadržaj objavljen na https://e-healthy.eu te ga objavljuje u/na nekom drugom mediju oglašavanja, lobira ili utječe na oglašivače-prodavatelje sa https://e-healthy.eu da se oglašavaju na nekim drugim stranicama ili u drugim medijima oglašavanja, na način da ih kontaktira i nudi im svoje usluge ili usluge trećih osoba. E-Healthy, uz isključenje takvog korisnika, može zahtijevati naknadu nastale štete i izmakle koristi. E-Healthy će u navedenim slučajevima poduzeti sve raspoložive pravne mjere kako bi zaštitio sebe i svoje korisnike.

Isključenje odgovornosti

E-Healthy ne odgovara:

  • za ovlaštenost druge strane za sklapanje ugovora
  • za dostupnost i funkcioniranje stranice https://e-healthy.eu u svakom trenutku
  • za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu
  • za zakonitost korištenja stranice https://e-healthy.eu od strane trećih osoba
  • za eventualne pogreške u prezentaciji sadržaja na https:// e-healthy.eu koje mogu dovesti do povrede autorskog prava i prava intelektualnog vlasništva
  • korisnicima ni trećim osobama za bilo kakvu štetu ili gubitak koji nastanu izravno korištenjem ovih stranica ili stranica na koje vode linkovi sa https:// e-healthy.eu, odnosno zbog informacija na ovim stranicama.
  • za eventualnu štetu ili izmaklu korist nastalu ne pružanjem svoje usluge radi pogrešaka tehničke ili ljudske naravi.
  • za sadržaj prikazan na stranicama trećih osoba na koje https://e-healthy.eu može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s https://e-healthy.eu niti podupiranja takvih stranica od strane E-Healthy-a

Korištenje „kolačića“

Kada pristupate internetskoj stranici, općeniti se, neosobni podaci (broj posjete, prosječno vrijeme posjete stranici, posjećene stranice) automatski bilježe (ne kao dio prijave). Te podatke ne možemo povezati s vašim osobnim podacima i oni su u potpunosti neosobni. Te informacije koristimo za mjerenje privlačnosti naše internetske stranice i poboljšavanje sadržaja i korisnosti same stranice. Vaše podatke ne koristimo u druge svrhe i ne posredujemo trećim osobama. Kolačići su nevidljivi dokumenti koji su trenutno sačuvani na vašem tvrdom disku i omogućavaju prodavatelju prepoznavanje vašeg računala, kada sljedeći put posjetite internetsku stranicu. Prodavatelj koristi kolačiće samo za skupljanje informacija koje se koriste za upotrebu internetske stranice i za optimizaciju svojih internetskih aktivnosti oglašavanja. Korištenjem ove internetske stranice dajete svoju suglasnost za korištenjem kolačića. Ukoliko ne želite omogućiti spremanje kolačića to možete podesiti u svom internet pregledniku. Korisnici koji odluče ne prihvatiti osnovne kolačiće neće moći koristiti stranicu https:// e-healthy.eu jer bez korištenja kolačića nije moguće registrirati korisnički račun niti dodavati proizvode u košaricu. Više o politici kolačića može saznati na Politika kolačića.

Promjene

Vramar j.d.o.o. ovlašten je u svakom trenutku mijenjati sadržaj ovih Uvjeta te o tome obavijestiti Kupce putem web stranice https://e-healthy.eu. Kupci su dužni pri registraciji pročitati i suglasiti se s Općim uvjetima koji se primjenjuju na svaku sljedeću kupovinu sve do njihove izmjene, a o čemu će Kupci biti obaviješteni pri prvoj sljedećoj kupovini nakon izmjene. Vramar j.d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost zbog propuštanja Kupca da to učini.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se preuzimaju na vaše računalo, tablet ili mobilni telefon kada posjetite web-mjesto ili aplikaciju. Web-mjesto ili aplikacija mogu preuzeti te kolačiće iz vašeg web-preglednika (npr. Internet Explorer, Mozilla Firefox ili Google Chrome) svaki put kada ih posjetite, kako bi vas mogli prepoznati, zapamtiti vaše postavke i pružiti sigurnije iskustvo na mreži.

Općenito, kolačići su vrlo korisni i uobičajena su metoda koju koriste gotovo sve web-lokacije koje posjećujete jer pomažu da vaše iskustvo na mreži bude što je moguće glatko. Iz sigurnosnih razloga, mnoga web-mjesta neće uopće funkcionirati bez korištenja kolačića (ili drugih sličnih tehnologija, kao što su “web-pratilice” ili “oznake”).

Kolačići obično ne sadrže nikakve informacije za identifikaciju pojedine osobe, već se koriste za identifikaciju preglednika na pojedinačnom računalu.
Ako želite, možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće promjenom postavki preglednika, ali to može značiti da web-lokacija neće ispravno funkcionirati
Za više informacija o kolačićima i njihovom utjecaju na vas i vaše pregledavanje posjetite www.aboutcookies.org.

Pravila o postupanju s „kolačićima“

Ova web stranica u cilju boljeg korisničkog iskustva i poboljšanja kvalitete na Vaše računalo sprema male tekstualne datoteke zvane cookies, odnosno kolačići. Preko 90% svih web stranica koristi kolačiće, međutim prema direktivi Europske Unije od 26. svibnja 2012. godine obvezni smo prije pohranjivanja kolačića zatražiti vašu suglasnost. Korištenjem ove internetske stranice dajete svoju suglasnost za korištenje kolačića (cookies). Kolačiće možete blokirati i dalje pregledavati stranicu što može dovesti do toga da se neke funkcije naše internetske stranice više ne mogu u potpunosti koristiti. Naglašavamo da ni u kom slučaju ne dolazi do identifikacije osoba koje stoje iza tih podataka niti do prikupljanja osobnih podataka. 

Vrste kolačića:

  • Potrebni kolačići
    Ovi su kolačići ključni za pomoć pri korištenju značajki i usluga koje nudimo na web-lokaciji # {INSERT SITE HERE}. Bez tih kolačića usluge koje želite koristiti ne mogu se pružiti. Ti kolačići ne prikupljaju podatke o vama koji bi se mogli koristiti za identifikaciju, a ne prate i ne pamte gdje ste bili na internetu.

  • Funkcionalni kolačići 
    Ovi kolačići omogućuju nam pružanje boljeg internetskog iskustva prilikom korištenja naše web-lokacije. Oni ne prikupljaju niti čuvaju informacije koje bi nam omogućile da vas osobno identificiramo.

  • Statistički kolačića
    Statistički kolačići pomažu nam razumjeti kako naši korisnici koriste naše stranice, tako da naše proizvode i usluge možemo držati relevantnim, jednostavnim za korištenje i ažuriranim. Na primjer, možemo vidjeti koji su proizvodi i usluge najpopularniji, identificirati kada i gdje se pojavljuju pogreške te testirati različite verzije stranice kako bismo pružili poboljšano online iskustvo. Ponekad usluge koje koristimo za prikupljanje tih podataka mogu obavljati druge tvrtke u naše ime. Mogu koristiti slične tehnologije za kolačiće, poznate kao “web-pratilice” ili “oznake”. One su anonimne i, budući da se koriste samo u statističke svrhe, ne sadrže niti prikupljaju informacije koje vas identificiraju.
  • Targeting kolačići
    Imamo odnose s pažljivo odabranim i nadziranim dobavljačima (trećim stranama) koji također mogu postaviti kolačiće tijekom Vašeg posjeta. Svrha tih kolačića je “oglašavanje ponašanja” (poznato i kao “ciljanje ponašanja” ili “ponovni marketing”), što je sredstvo za prikazivanje relevantnih proizvoda i usluga na temelju onoga za što se čini da vas zanima. Iako ti kolačići mogu pratiti Vaši posjeti webom ne znaju tko ste. Bez tih kolačića, online oglasi koje susrećete bit će manje relevantni za vas i vaše interese.

Upravljanje kolačićima:

Većina internetskih preglednika omogućuje brisanje kolačića s tvrdog diska računala, blokiranje svih kolačića (ili samo kolačiće trećih strana) ili upozorenja prije pohrane kolačića na vašem uređaju.

Imajte na umu, ako odlučite blokirati sve kolačiće, naša web-lokacija neće funkcionirati kako je planirano i nećete moći koristiti ili pristupati mnogim uslugama koje pružamo. Ako ste blokirali sve kolačiće i želite iskoristiti sve značajke i usluge koje nudimo, morat ćete omogućiti kolačiće. To možete učiniti u pregledniku (pogledajte dolje).

Umjesto blokiranja svih kolačića, možete blokirati samo kolačiće trećih strana koji će i dalje omogućavati funkcioniranje naše web-lokacije kako je planirano.

Da biste onemogućili kolačiće na našoj web-lokaciji, slijedite korake u nastavku:

Google Chrome:

  • Kliknite “Alati” na vrhu preglednika i odaberite “Postavke”.
  • Kliknite “Prikaži napredne postavke”, pomaknite se do odjeljka “Privatnost” i kliknite “Postavke sadržaja”.
  • Odaberite “Dopusti postavljanje lokalnih podataka”. Da biste prihvatili samo kolačiće prve strane, potvrdite okvir pokraj opcije “Blokiraj sve kolačiće trećih strana bez iznimke”

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0:

  • Kliknite “Alati” na vrhu preglednika i odaberite “Internetske mogućnosti”, a zatim kliknite karticu “Privatnost”.
  • Provjerite je li razina vaše privatnosti postavljena na Srednja ili niža, što će omogućiti korištenje kolačića u vašem pregledniku.
  • Ako je postavljen iznad srednje razine, spriječit će se korištenje kolačića.

Mozilla Firefox:

  • Kliknite “Alati” na vrhu preglednika i odaberite “Opcije”.
  • Zatim odaberite ikonu “Privatnost”.
  • Kliknite “Cookies” i odaberite “Dopusti stranicama da stvore kolačić”.

Safari:

  • Kliknite ikonu zupčanika na vrhu preglednika i odaberite “Postavke”.
  • Kliknite karticu “Privatnost”, a zatim odaberite opciju “Onemogući korištenje kolačića od strane trećih strana i oglašivačke kolačiće”.
  • Kliknite “Spremi”.

Kako upravljati kolačićima na vašem Apple Mac računalu:

Microsoft Internet Explorer 5.0 na OSX-u:

  • Kliknite na “Explorer” na vrhu preglednika i odaberite “Postavke”.
  • Pomaknite se do odjeljka “Kolačići” u “Primljene datoteke”.
  • Odaberite “Ne pitaj”.

Safari na OSX-u:

  • Kliknite “Safari” na vrhu preglednika i odaberite “Postavke”.
  • Kliknite “Privatnost”, a zatim “Omogući kolačiće”.
  • Odaberite “samo stranice koje ste posjetili”.

Mozilla i Netscape na OSX-u:

  • Kliknite “Mozilla” ili “Netscape” na vrhu preglednika i odaberite “Postavke”.
  • Pomaknite se do “Cookies” u “Privacy & Security”.
  • Odaberite “Dopusti kolačiće samo izvornoj web-lokaciji.”

Opera:

  • Kliknite “Izbornik” na vrhu preglednika i odaberite “Postavke”.
  • Zatim odaberite karticu “Opcije” i “Napredno”.
  • Odaberite “Omogući kolačiće”.

Dodatne informacije oko isključivanja kolačića:

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. 
Više se možete informirati na sljedećim linkovima: 

Ukoliko Vas zanima više informacija slobodno nas kontaktirajte putem kontaktnog obrasca ili na e-mail info@e-healthi.eu